Utbildning

Nybörjarkurs i biodling

Våren 2020 hade vi nöjet att genomföra utbildningar i vår egen föreningsbigård som finns i direkt anslutning till Önnestads Naturbruksgymnasium.

Utbildningen kom att innehålla både teoretiska och praktiska övningar allt för att deltagarna skulle känna sig bekväma som nyblivna biodlare. Efter avslutad kurs fortsatte nybörjarna att deltaga tillsammans med övriga medlemmar i föreningsbigården under biårets tisdagsträffar.

Intresset för utbildningen var stor och från början var det tänkt att bli två kurser, med totalt 18 deltagare. Men så kom Corona. Efter en del funderingar och trixande bestämde vi oss för att trots allt köra nybörjarkursen, men med färre antal deltagare, så att vi kunde hålla avstånd. Några som hade anmält sig valde att avstå p.g.a pandemin.
Slutligen var det 10 deltagare som genomförde kursen. 

Till våren 2021 kommer vi åter anordna en nybörjarkurs och då förhoppningsvis i vårt nya föreningshus som blir placerat i föreningsbigården.
Under kursen kommer deltagarna ha tillgång till 1 – 2 bikupor som man på egen hand får sköta om med handledning om och när det behövs.
Kursen genomförs i två delar med att vi under vår och försommar träffas 8 – 10 gånger med den teoretiska delen och den praktiska delen fortsätter ute i föreningsbigården under resten av biåret.  

Det går bra att redan nu göra intresseanmälan till nybörjarkursen, detta gör ni här.

Datum för kursstart är ännu inte bestämt, men ni som lämnar intresseanmälan kommer få information om på detta så snart allt är klart.

/Styrelsen 2020-10-09