Nybörjarkurs

Nybörjarkurs i biodling 2021

Miljö, biologisk mångfald, närodlat, självhushåll, starta eget företag eller bara en ny hobby. Anledningarna kan vara många till att gå en nybörjarkurs i biodling under våren 2021.
För andra året i rad kommer Kristianstadsbygdens Biodlarförening ordna med denna kurs i egen regi.
Vi erbjuder 10 träffar där vi blandar teori med praktik, med start i april. 

Med anledning av pandemin och de restriktioner som denna medför kommer det finnas chans att gå den teoretiska delen digitalt. Kursen kommer starta på bestämt datum oavsett hur restriktionerna ser ut, blir det fortsatt krav på att vi inte får samlas kommer vi köra den digitalt den tiden det krävs.

Vi kommer träffas tisdagskvällar på Önnestads naturbruksgymnasium där vi har vår bigård och även vårt nya föreningshus.
Vi träffas till en början i teorisalen och pratar om grunderna i biodling, sen går vi ut i bigården och går praktiskt igenom arbetet. Efter hand som kursen framskrider kommer deltagarna att under handledning få gå igenom bikupan och det praktiska arbetet som genomförs där.

Efter att sista träffen är genomförd är man välkommen att fortsätta hela säsongen på våra tisdagsträffar i bigården som vi har för våra medlemmar. Utan stress för att skaffa egna bi har man möjlighet att följa biodlarföreningens bigård under hela säsongen och de olika momenten som pågår under biåret. 

Låter detta intressant och ni önskar mer information så anmäla ert intresse genom att maila oss på ida.b.malmstrom@gmail.com , platserna är begränsade och antalet intresserade brukar vara stort.

Kursstart är den 6 april 2021.